Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaVardag

PARTYPRINSESSA… ELLER? 

Fest, dansgolv och drinkar i all ära, men let’s face the fact: Alla tycker inte att partylivet är skoj. 

Vissa har den obligatoriska fredagskvällen på klubben som veckans höjdpunkt. Andra går dit ”för att man ska”, på grund av rädslan att bli utanför, eller kanske för att polarna drar med en, trots att man själv inte tycker att det är särskilt kul.

Vi är alla olika. Vi gillar olika. Så enkelt är det. 

Jag älskar att umgås, hänga och ha kul med vänner på kvällarna, men jag är definitivt ingen partyprinsessa. I Sverige hade jag periodvis svårt att hitta umgänge på helgkvällarna då jag inte var ute efter klubblivet. Jag vet att det är många hemma i Sverige som känner igen sig i denna situation. Som känner sig ensamma på helgerna, för att en inte vill festa.

Denna typ av ensamhet har för mig helt försvunnit efter flytten till Australien. Jag upplever att det är otroligt mycket enklare att gå ut på kvällarna och hitta på saker utan att det behöver förknippas med klubb och drinkar.

Vi drar lätt ihop ett gäng för barbecue hemma på terassen, spelar beach volley på stranden eller går till de offentliga grillarna längs havet och grillar och njuter. Träffar andra studenter, backpackers och australiensare som ofta har roliga historier att dela med sig av. Jag älskart!

Detta uteliv vill jag definitivt ta med mig hem till Sverige igen. Än om det med stor sannolikhet blir inneliv – barbecue känns lite kyligt (iallafall på vintern).

Om du känner dig träffad av detta – gör något åt saken. Våga vägra ofrivilliga ensamma kvällar! Tre tips på hur du slipper ofrivilliga ensamma kvällar:

  1. Starta en facebookgrupp! Sociala medier är otroligt effektivt för att samla likasinnade människor 2.
  2. Ta initiativ! Börja med at bjuda hem enstaka vänner om steget känns stort. Allt eftersom blir ni fler, och plötsligt är ni ett gäng som kan hitta på roliga grejer ihop.
  3. Tänk utanför boxen! Testa nytt och var kreativ. Varför inte köra en egen version av ”Halv åtta hos mig”? Kör samma koncept som TV-programmet och nu har ni en kväll i veckan – i fyra veckors tid, där ni turas om att vara värd och bjuda hem till middag. Ett av många roliga förslag på vad man kan hitta på.

Tre vimmelbilder från gårdagens kvällsaktivitet. Grill (världens godaste halloumiburgare) på stranden. Så enkelt. Så mysigt. Så gott. 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons