Proteinbakverk Recept

PROTEINTRYFFLAR – CHOCOLATE LEMON SEA SALT

Choklad i alla dess former kan ni räkna med att få se en hel del av i min blogg. Varför? Jo, för att det är något av det godaste jag vet, om det görs på rätt sätt.Denna gång vill jag dela med mig av ett av mina gamla hederliga recept på chokladtryfflar. De är sådär ljuvligt krämiga på insidan, men med ett hårt fint chokladskal utanpå. Kombinationen citron + choklad kan låta märklig, men de går otroligt fint ihop på något vis. Lite flingsalt på toppen och du har den perfekta kombinationen av syrligt, sött och salt.

Nu ska jag sluta dra ut på skrivandet och gå rakt på receptet.

ca 17 st
1 stor tetrapack svarta bönor
5 färska dadlar
2 tsk citronskal (lite mer än 1/2 citron)
1 msk smält kokosolja
0.75-1 dl kakao
1 msk honung
1 tsk sötströ
0,5 tsk salt

80 g sockerfri, mörk choklad

GLUTENFRI – MJÖLKFRI – NÖTFRI 

Skölj bönorna noga, gärna flera gånger. Låt rinna av ordentligt. Mixa alla ingredienser utom chokladen till en jämn smet. Ställ in i kylen i minst 40 minuter. Rulla till bollar och doppa i smält choklad. Garnera med flingsalt. Voilá!


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar



Translate »