Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Min träningTräningsinspirationVardag

GIRLPOWER PÅ INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

8 Mars – Internationella Kvinnodagen. Visste du om det? Med stor sannolikhet inte.

Att vi fortfarande behöver belysa ämnet jämställdhet är tråkigt, men desto viktigare att vi faktiskt gör det tills dess att vi nått ett samhälle där vi har lika förutsättningar oavsett kön. Kvinnor kan!

Jag startade min dag på ett annorlunda sätt idag. Istället för att gå till skolgymmet i vanlig ordning cyklade jag till Fernwood Fitness, ett tjejgym med mängder av GIRLPOWER. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag gillar rosa. Jag gillar mycket funktionella träningsytor. Jag gillar gym där man verkligen lagt energi i att få till en atmosfär med känsla. Här fick jag feeling direkt när jag satte första foten i gymmet. GIRLPOWER.

Det blev ett hej-dundrans benpass.

Nya, bra gym kan verkligen ge en motivationsboost! Något som irriterade mig var däremot det här med tjejanpassningen. Mindre vikter, inte en enda 20-kilosstång (för tjejer lyfter ju inte så mycket?!) Utbudet av tunga hantlar var minimalt (för tjejer orkar ju inte?! Bullshit. Jag använde irritationen till min fördel och lastade på desto fler viktplattor på stången för att visa att: 1.Vi tjejer är starka. 2.Vi tjejer kan lyfta tungt. 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons