Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
FrukostReceptVardag

HEMGJORT NATURLIGT SÖTNINGSMEDEL PÅ 3 MINUTER

Jag använder sällan raffinerat socker när jag bakar. Det finns så många andra typer sötningsmedel som jag anser vara bättre för kroppen. Tidigare har jag ofta använt mig av stevia och sukralos, men på senare tid har jag allt mer övergått till att använda vad jag anser vara mer naturliga sötningsmedel. Med detta menar jag dock inte att det är fel att använda vanligt vitt socker eller andra sötningsmedel.

En ny favorit för mig har blivit sötpotatis/dadelpuré. Den ger en söt, karamellaktig smak, gör bröd och bakverk saftigare och piffar upp allt från pannkakor till bröd och kakor. Dessutom tar det inte mer än tre minuter att göra en laddning puré.

SÖTPOTATIS/DADELPURÉ

1 stor, kokt, kall sötpotatis
15 dadlar (färska eller torkade, blötlagda)

Mixa ihop sötpotatisen och dadlarna till en slät puré. Förvaras i burk i kylen. Det går utmärkt att göra dubbel sats och spara en laddning i frysen inför kommande bakprojekt.
Sneak peak på kommande recept – innehållandes sötpotatis/dadelpuré. Ni väntar på något gott vill jag lova! 

2 kommentarer

    1. I en tät, ren burk skulle jag säga att den håller runt en vecka, men det går även utmärkt att frysa in om du vill göra en större sats som räcker längre 🙂

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons