Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaMin träning

5 MOTIVATIONSHÖJARE

Alla hamnar vi i motivationssvackor ibland. Då det känns tungt att träna. Då det mesta känns som en börda. Då livet inte är så roligt helt enkelt. Det är naturligt, livet är inte alltid en dans på rosor. Men självklart vill vi ta oss ur svackorna så fort som möjligt.

Jag vill lista 5 motivationshöjare inom temat träning som hjälper mig under mina svackor. Det kan vara en god idé att lista sina egna motivationshöjare under en period då en inte är mitt i svackan, utan snarare då träningen känns rolig och livet är kul. Det är oftast då en hittar de bästa motivationshöjarna. När du väl hamnat i svackan kan det vara svårt att hitta de där boostarna som tar dig upp. Så nu tycker jag att du gör dig själv en tjänst och hittar dina boosters. Här är mina fem:

1. Peppande omgivning 
Vilka människor jag har runtomkring mig har stor påverkan på min egen motivation. Detta gäller oavsett om det är i skolan, på gymmet eller hemma. Att omringa sig själv med peppande, stöttande människor är en stor framgångsfaktor för mig.

2. Musik
Rätt playlist på Spotify kan göra underverk. Om rätt låt kommer på rätt tillfälle i gymmet kan den förvandla ett mindre bra träningspass till ett riktigt lyckat pass. Musik ger känsla och flow.

3.Nya träningskläder
Det kan låta fåfängt, men ärligt talat. Visst kan nya träningskläder göra att det känns ännu roligare att gå till gymmet? Jag köpte just ett gäng nya sport-bhs, och suget efter att gå till gymmet för att inviga de nya träningskläderna kom som ett brev på posten.

4. Målsättning 
Med ett mål i sikte blir min träning roligare. Det peppar mig att ha en målbild i huvudet under träningspasset, känna att det finns en mening bakom vad jag gör. Att visualisera målet framför sig och gå in för det till 100%. Det är motivation för mig.

5. Kunskap
Under min pågående pt-utbildning matas vi dagligen med information om hur kroppen fungerar och hur vi kan träna den för att nå specifika mål. Det är otroligt intressant. Det är väldigt roligt att använda denna teori i praktiken genom att applicera den i sin egen träning. Jag utforskar hur det fungerar på min egna kropp. Det motiverar mig ytterligare till att fortsätta träna, lära mig och utmana. Vi blir aldrig fullärda.Vilka är dina motivationshöjare? Dela gärna med dig av dina tips i kommentarsfältet! Låt oss inspireras av varandra! 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons