Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Rubriken kanske får dig att tro att jag är knäpp. Men visst finns det skön smärta? Massage på ömma muskler till exempel, det är min favoritsmärta.

Under min pågående pt-utbildning har jag blivit medveten om att jag har en rotation i hela överkroppen på grund av stel bröstrygg. Detta är förmodligen orsakat av mycket tunga marklyft och obalans i styrka.

Jag fick råd av min lärare att börja rulla ryggen och muskler runtomkring på en hård massageboll. Sagt och gjort, numera rullar jag så ofta som möjligt. Jag kan lova att det känns ordentligt när en hittar de stela musklerna. Muskeln skriker och smärtar, samtidigt som den får signaler som säger till den att den behöver slappna av. Jag gillar känslan. Jag gillar också tiden du avsätter till dig själv för att ta hand om din kropp, och att en faktiskt får tid att känna efter hur kroppen mår fysiskt. Det blir en stund på dagen då en får chans att släppa alla andra tankar och fokusera på en liten stel, ilsken muskel. Pulsen och stressnivåerna går ner. Kroppen blir glad.

Har du provat rulla? Om inte – ge det en chans!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons