Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Raw foodRecept

RAW CHEESECAKE – HALLON OCH KOKOS

Kombinationen hallon, kokos och citron är en favorit hos mig. Det kan serveras i olika format, till exempel smoothies, bowls, pannkakor, eller varför inte cheesecake? Efter att ha fått önskemål om ett recept på en raw cheesecake blev just hallon, kokos och citron mitt val. Det var ett bra val.

RAW CHEESECAKE – HALLON OCH KOKOS
8 portionsformar

BOTTEN
1,7 dl dadlar
1 dl torkade aprikoser
1 dl jordnötter
1,5 dl mandel
1/2 tsk salt

FYLLNING
1,7 dl cashewnötter
1,5 msk kokosolja
2 msk agavesirap/honung
1 msk citronsaft
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk tinade hallon
4 msk riven kokos
1 nypa salt

HALLONSÅS
1 dl tinade hallon
2 tsk chiafrön
kokoschips till topping

Gör såhär:
1. Förbered genom att lägga aprikoser, dadlar och cashewnötter i blöt. Blötlägg nötter i minst 1h men gärna under natten. Ta fram hallonen så att de får tina.
2. Mixa alla ingredienser till botten i ca en minut. Nötterna behöver inte bli helt finmixade, det blir ett gott crunch om du inte mixar för länge. Ställ in smeten i kylen.
2. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Denna smet ska bli helt slät och fin, så ha lite tålamod. Ställ in fyllningen i kylen.
3. Mosa hallon och chiafrön med en gaffel, alternativt mixa till en slät smet. Jag föredrar att behålla chiafröna hela så jag mosar med gaffel, men vill du ha en slät hallonsås så mixar du helt enkelt.
4. Bre ett lager av bottensmeten i silikonmuffinsformar. Lägg på ett lager av fyllningen, detta lager får gärna vara lite tjockare än bottenlagret. Avsluta med ett tunt lager hallonsås. Toppa förslagsvis med hackade kokoschips.
5. Ställ in i frysen i minst några timmar så de stelnar. Ta fram dina godbitar ca 30 minuter före servering så att de mjuknar lite.

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons