Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Hjärnan säger “gå till gymmet. Jag vill böja, jag vill marklyfta, jag vill ha endorfiner och jag vill ha utmaning!” Hjärnan övertygar kroppen att den har energi, att den orkar, att den är redo för ett nytt träningspass.

Hjärnan säger “du behöver plugga lite till inför kommande prov”. Hjärnan säger att du vill gå ut och hänga med kompisarna ikväll, laga en extra god middag och gå ner till stranden. Hjärnan övertygar kroppen att den har energi, att den orkar och att den också vill gå ut på nya äventyr.

Hjärnan inser inte att kroppen inte fått säga sitt. Kroppen är trött och i behov av återhämtning. Det är först när det kommer en paus med andrum som kroppen får chans att säga ifrån. Nu är kroppen nedbruten och fungerar inte som den ska. En sjukdom bryter ut som svar på tal till hjärnan, för det är kroppens sätt att reagera när den måste tvinga sig till återhämtning. Du blir sjuk, orkeslös och mer eller mindre tvungen till att vila för att bli frisk igen.

Just precis detta fenomen har jag gått igenom nu. Det har varit så mycket roligt som min hjärna velat göra, så jag har kört på, och visserligen haft väldigt roligt under tiden. Men nu fick kroppen nog. Så snart jag avslutade mitt Matrixprogram och lät kroppen göra sin röst hörd så bröt en elak förkylning ut. Den tvingade sig till återhämtning. Två dagar i rad har jag nu däckat vid 18-tiden och sovit 10-11 timmar i sträck. Något så simpelt som en promenad har gjort mig helt utmattad. Nu gör jag mitt bästa för att försöka få hjärnan att acceptera att vila är nödvändigt. Det är svårt för mig som blir rastlös så enkelt och har svårt att bara vara, men det är bra träning för mig att lära mig att det är okej att ha dagar utan något särskilt på agendan.

Vi är många som behöver bli bättre på att lyssna mer på kroppen och vara uppmärksamma på när hjärnan tar över.

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons