Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaVardag

Jagad av dig själv

Det är lätt att livet blir ett hamsterhjul där vi fastnar i rutiner och måsten. Varje vecka rullar samma schema och livet går i princip på automatik. Detta kan vara skönt och praktiskt för vissa, men ibland blir dessa rutiner istället en inre press och stress.

I perioder i livet har jag känt av just detta fenomen. Livet kändes inrutat och glädjen och spontaniteten var bortblåst. Det kändes som att jag levde som min egen slav. Självklart kunde det finnas roliga stunder i livet men på det stora hela var det rätt grått. Jag vet att många känner igen sig i detta livsmönster men jag vet också att det är få som pratar om det och att det är få som erkänner detta för dem själva.

Orsaken till denna livssituation sitter ofta mellan våra öron. Hjärnan är lurig och vi blir ibland blinda för oss själva. Det tog lång tid för mig innan jag insåg att en stor del av min ätstörning faktiskt handlade om alla dessa rutiner jag satt upp som krav. Det behövde inte ens vara rutiner kopplade till mat.

Jag tycker att du ska ta dig en funderare om du har rutiner, måsten och krav som begränsar dig mer än vad de gynnar dig. VARFÖR gör du det du gör? Hur påverkar det dig? Positivt eller negativt? Hur startade rutinen?

Byt väg. Gör det du mår bra av. Lyssna på din vilja. Våga utmana dig själv. Det är läskigt till en början. Det var det för mig med. Ta det stegvis och låt det ta tid. I slutändan kommer du ha så mycket roligare utan dessa onödiga krav på dig själv. Livet är här för dig för att du ska må bra och ha skoj!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons