Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Nu är mitt år i Australien över och det är med blandade känslor jag återvänt till Sverige. Jag har aldrig känt mig så lycklig som jag gjorde under mitt år i Australien. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad som fick mig att må så bra där men jag tror att det är en kombination av att omringas av människor som är positiva och open-minded, en mindre stressig omgivning, solen och naturen, värmen och att jag ägnade mig åt saker jag tycker om. Plugget var för det mesta roligt och likaså mina jobb. En annan avgörande grej är att jag inte känner samma stress och prestationsångest där som jag gjort i Sverige.

Det är fyra dagar sedan jag landade på svensk mark igen och jag kan ännu inte sätta fingret på hur jag trivs med att vara tillbaka. Däremot har jag mycket framtidstankar och står nu inför ett stort vägval. Det handlar om vad jag ska ta mig an 2018. För två veckor sedan var planen spikad. Jag hade fixat jobb och boende i Stockholm. Jag skulle flytta till Täby och jobba som personlig tränare på Sats Stureplan samt ha lite andra sidojobb inom fitnessbranchen. Allt var ordnat och det kändes som att jag hade en klar plan… Fram tills jag fick reda på att jag blivit antagen till läkarprogrammet i Umeå. Det hade jag inte haft i mina tankar över huvud taget. Visserligen hade jag sökt till att börja plugga men jag hade aldrig trott att jag skulle komma in.

Så här står jag nu, mitt i julruschen, just hemkommen från Australien, velandes i att ta ett beslut om jag ska plugga i Umeå eller jobba i Stockholm. Jag var ju så taggad på Stockholm men samtidigt vet jag inte om jag kommer in på läkarprogrammet i framtiden så jag vill ju inte mista min chans.

Snart måste ett beslut tas, så nu väntar övervägande, vägledning och tänkande för att komma fram till ett beslut. Oavsett vad så är jag övertygad om att 2018 kommer bli spännande, utmanande och riktigt roligt!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons