Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Leg day. Benpass. Squat day. Kärt barn har många namn och likaså mycket känslor kopplad till sig. Kärlek. Hat. Fokus. Pannben.

Jag känner definitivt hatkärlek till benträning, men övervägande kärlek. Det är härligt att få kämpa hårt, låta svetten flöda och känna sig helt oslagbar under utförandet av ett tungt set. Idag vill jag inspirera er till att gå till gymmet och kötta med tre favoritövningar för rumpestumpen.  De är inte nödvändigtvis de absolut tyngsta övningarna, däremot ger de mig otroligt bra kontakt och skön träningsvärk. Här är fokus 100%  muskelontakt, det ska verkligen bränna! Riktig hatkärlek

  1. Hip thrust på skivstång
    Utförande: 
    Sätt hälarna på en skivstång, spänn bål, rumpa och ben. Välj om du vill ha armarna längs golvet eller rakt ut (mer utmananing för balansen). Tryck upp från hälarna så att du kommer till en halv brygga. Gå ner så djupt att du precis snuddar golvet och börja trycka upp igen. Denna övning kräver inte mycket viktbelastning. Eftersom du har en instabil grund på stången måste du spänna massa småmuskler hårt för att hålla stången stilla då du själv rör dig upp och ner. Sätt ett miniband runt knäna för extra utmaning!  2. Bulgarian split squat med stångUtförande: Heliga lunges med skivstång men bakre benet vilar på en bänk. Detta gör att du kan fokusera 100% på det främre benet.

    3. Crab walk med mini band
    Utförande: Gå ner i squatposition och gå i sidled medan du behåller kroppen nere i squatposition. Gå några steg åt ena hållet och direkt efter lika många steg åt andra hållet. Denna övning bränner verkligen trots att den inte innefattar vikter. 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons