Efterätter Proteinbakverk Recept

Pistagekräm, kladdkaka och morotskaka; ALLT I ETT

Först och främst. DENNA PISTAGEKRÄM. Hallelujamoment, som Kirsti i Idol skulle ha sagt. Om du inte har tid eller möjlighet att göra hela kakan, då gör du krämen iallafall. It’s too good to miss out.

Rubriken kanske avskräcker dig, men ge kakan en chans! Det var inte lätt att hitta ett lämpligt namn till denna kaka, den är så mycket på en och samma gång. Något mellanting av morotskaka och kladdkaka, med kakdegsbitar i och toppat med den fantastiska pistagekrämen.

Sticky Carrot Cake with Cookie Dough and Pistachio protein cream 
18 pieces

Kakan
4 små ägg
1 dl havregryn
1,5 skopa vassleprotein vanilj
1 msk smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl sukrin eller annan motsvarande sötning
1 dl mandelmjöl
skal och saft från 1/2 citron
1 tsk kanel

1 Barebells proteinbar Almond/White chocolate
1 stor morot eller 2 små, fint riven

Pistagekräm
200g pistagenötter
1 Barebells proteinpudding vanilj
1 skopa kasein (jag använde marängswissmak)
1 tsk citronsaft
1/3 tsk vaniljpulver
1,5 dl naturell kvarg

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°C. Alla ingredienser förutom baren och moroten mixas i en blender så att du får en slät, relativt tjock smet
2. Riv moroten och hacka baren i små bitar. Rör ner i smeten
3. Smaka av och grädda i mitten av ugnen i ca 23 minuter
4. Gör pistagekrämen: 
5. Skala pistagenötterna
6. Sätt nötter, proteinpudding, kasein, citronsaft och vanilj i en bunke. Mixa hastigt så att allt blandas men nötterna har kvar lite crunch
7. Rör ner kvargen och smaka av. Sätt in i kylen minst en timme så den stelnar lite
8. Bre krämen på kakan då den svalnat helt. Toppa gärna med hackade pistagenötter

Som alltid har ni 20% rabatt på Proteinbolaget (de säljer både de proteinpulver jag använder samt Barebells), använd kodenPBELSASLIFESTYLE för att utnyttja rabatten 


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar



Translate »