Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Hemgjord proteinbar på 10 minuter

Ett av mina absoluta favoritmellanmål när jag är ute på språng är proteinbars. Gott, kräver ingen kyl, håller länge utan att bli dåliga och stora variationsmöjligheter!

Det kommer ut allt fler proteinbars på marknaden, vissa bättre än andra. Enligt mig är de hemgjorda barsen trots allt svårslagna. Godare, bättre innehåll, ekonomiskt, du kan anpassa dom efter just ditt behov.

Äntligen har min kreativa sida fått ta plats i köket igen efter flytten till Australien. Första projektet blev just proteinbars. En smakkombination av choklad, jordnötter och kaffe visade sig bli ett vinnande koncept. Konsistensen blev dessutom precis som jag vill ha en proteinbar, krämig utan att bli klibbig, och definitivt inte torr. Låt mig presentera receptet:
FUDGY CHOCOLATE-ESPRESSO BAR

8 dadlar

1 msk jordnötssmör

3 dl havregryn

4 skopor vassleprotein (choklad)

2 msk kakao

0,5 tsk salt

2 msk  starkt kaffe mjölk

0,5 dl hackade jordnötter

Mosa eller mixa dadlar och jordnötssmör till en smet. Rör ihop med övriga torre ingredienser förutom jordnötterna. Smaka av och tillsätt ev vätska (vatten/mjölk) till önskad konsistens. Forma till bars och strö över hackade jordnötter.

TIPS! Sätt in smeten i kylen några timmar innan du formar till bars. Då hinner smeten stelna lite och bli mer lätthanterlig. TIPS 2 är att smeten dessutom funkar perfekt till att göra proteinchokladbollar av om man hellre önskar det. Bäst av allt, gör dubbel sats och få både bars och bollar!

Förvara barsen i kyl/frys. Faktiskt väldigt gott att äta dom halvfrusna 😉

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons