Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsa

LIVETS BERGOCHDALBANA

För många av oss är livet en bergochdalbana. Mitt liv har verkligen varit toppen på många sätt och vis, men delar av mitt liv har också varit botten. Imorse, under min dagliga promenad till gymmet, slogs jag av hur bra jag har det just här och nu. En våg av tacksamhet och glädje bokstavligen sköljdes över mig.

Mina dagar är fyllda av utbildning som känns värdefull, givande, och framför allt rolig. Runt omkring mig omges jag av vänner, lärare och australiensare som sprider positiv energi och får mig att må bra. Jag lever gott, min kropp mår övervägande bra och jag känner mig allt mer tillfreds med mig själv. Mindre oro, mer sinnesro.

Det är otroligt lätt att ta allt detta för givet. Vi tänker inte på måendet förrän vi mår dåligt. Det är nu när jag tänker tillbaka på min historia av att ha mått otroligt dåligt psykiskt och fysiskt, som jag kan bli så otroligt tacksam för allt fint som förgyller mitt liv idag.

2011 – 2017. En lång, men otroligt betydelsefull resa. Jag tror att ni kan se i mina ögon att det är en stor skillnad på mitt mående då och nu.

Vad jag vill säga med detta är egentligen:

  1. Till dig som har en dipp just nu – Hur tufft det än må kännas just nu så lovar jag att det finns hopp. Jag har varit i de djupaste dalarna där jag trodde att jag var helt fast. Vi är aldrig fast. Det kan bara vara olika svårt att komma upp. Men till slut hittar du en väg som tar dig uppåt. GE INTE UPP. Jag själv hade i princip gett upp. Tappat hoppet. Här står jag trots allt idag och är hög på livet. DET FINNS HOPP.

2. Till dig som är på den högre halvan av bergochdalbanan – Stanna upp och njut! Uppskatta tillvaron och kom ihåg att pausa ibland för att påminna dig om allt det fina du har i livet just nu. Det är alldeles för enkelt att låta livet spinna på i hög fart med jobb, vardagssysslor, träning, möten, plugg, etc. Glöm in bort att LEVA och uppskatta det du har här och nu.

Lite djupare tankar från mig i dagens inlägg. Hoppas att ni får med er något positivt in i nästa vecka, oavsett var i världen ni befinner er. Oavsett var i bergochdalbanan du är just nu. Ta hand om er!

 

//Elsa

3 kommentarer

  1. Hej !

    Mycket klokt och öppenhjärtigt inlägg. Så viktigt att påpeka att hålla hoppet levande och att känna tacksamhet i nuet när allt upplevs bra. Önskar dig allt gott framöver!

    Värma Hälsningar
    Gl. Gumman från västkusten

  2. This is the right website for anyone who hopes to understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic that has been written about for many years. Wonderful stuff, just great!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons