FROZEN ALMOND AFTER EIGHT FUDGE
Choklad och mint är en fin kombination. Choklad är faktiskt gott i typ allt. Fudge, mint, mandel och choklad visade sig vara väldigt lyckat tillsammans. Prova detta recept så får du se!
3 dl havremjöl*
4 skopor vassleprotein chokladsmak
1 dl mandel – grovt hackad
3-4 msk kakao (beroende på din smak – jag gillar mörk chokladsmak!)
1 tsk psylliumhusk
0,5 tsk salt
10 dadlar (helst färska)
1 dl mjölk
0,5 tsk pepparmintsarom
2 msk smält kokosolja
Riven kokos till topping
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Mixa mjölk och dadlar till en jämn ”sirap”. Blanda ihop med pepparmintsarom och kokosolja.
3. Rör ner vätskan i bunken. Blanda ordentligt till en fin smet.
4. Smeten ska vara tjock och seg men fortfarande kladdig. Bred ut smeten på en plåt eller i en rund form/burk (beroende på om du vill ha kuber eller tårtbitar). Toppa med riven kokos. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
5. Ta ut och skär i bitar. Förvaras i frys .Låt tina ca 10 minuter innan serveting för mjuk utsida men härligt seg fryst kärna inuti.
*Havremjöl går att köpa färdigt. Du kan lätt göra eget havremjöl – mixa havregryn till ett mjöl. Både lender/stavmixer funkar fint.