Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Vissa människor har svårt att ta sig till gymmet. Andra har svårt att hålla sig därifrån. Tillhör du den senare kategorin? Det gör jag.

Att ta vilodagar har varit – och är fortfarande svårt för mig. Abstinensen av endorfiner och energi kommer som ett brev på posten när jag bestämmer mig för att vila. Denna abstinens försöker jag jobba bort. Min kropp behöver vila och återhämtning. Det gör din kropp också.

Det är ju så logiskt egentligen. Du bryter ner din kropp när du tränar. Det är när du vilar som kroppen bygger upp sig och blir starkare. Både muskler, senor, ligament, nervsystem och hjärna behöver få tid för återhämtning. Ibland kan det räcka med ett dygns vila. Ibland kan det behövas en vecka.

Hur lyckas en hålla sig borta från träningen då? 

Jag vet att det är svårt. Men det är inte omöjligt. För mig hjälper det att i förväg planera veckans träning bestämmavilka dagar som ska vara mina vilodagar. En ytterligare underlättnad för mig har varit att ha en coach/pt som schemalägger vilodagar åt mig och påminner mig om hur viktigt det är med återhämtning.

Idag stod vila på mitt schema. Jag utnyttjade min extra tid på morgonen till att gå ner och njuta av stranden istället. Make it count!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons