Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
FrukostProteinbakverkRecept

BROWNIE PÅ 3 MINUTER

Kan du också vakna upp ibland och känna ett sug efter en frukost som består av något annat än din vanliga standardfrukost? Min hederliga gröttallrik är härlig på många sätt och vis, men ibland vill en ha något annat. Denna morgon ville jag ha brownie till frukost. Och hallon. och jordnötssmör. Perfekt tillfälle för expressbakning och kökskreativitet! Låt mig presentera resultatetFrukostbrownie med proteinrik hallonsås, serverat med banan, valnötter och jordnötssmör.

Självaste browniesmeten gör du på ynka 3 minuter. Sedan är det bara att tålmodigt vänta en stund under tiden den gräddas. En väl värd väntan!

BROWNIE PÅ 3 MINUTER
2 portioner

1,5 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
2 msk kakao
1 nypa salt
3 dadlar
2 msk kallt kaffe
0,25 tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljpulver

2 ägg
2 tsk smält kokosolja
5 steviadroppar

Gör såhär 
Sätt ugnen på 175°C. Mixa ihop alla ingredienser i övre listan till en jämt smet. Rör i ägg, smält kokosolja och steviadroppar. Smaka av och tillsätt mer stevia/kakao om så önskas. Häll i en liten avlång brödform och grädda i ugnen i ca 14 minuter. Mitten ska fortfarande vara kladdig. Serveras med fördel med hallonsåsen nedan:

PROTEINRIK HALLONSÅS
1 dl frysta hallon
1 dl kvarg
2 msk kokosmjölk
3 steviadroppar med vaniljsmak

Gör såhär
Rör ihop alla ingredienser med en gaffel och mosa hallonen med gaffeln. Ringla över  brownien medan den fortfarande är varm. Toppa med frukt och nötter och njut direkt!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons