Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
FrukostLunch / MiddagReceptVardagVegan

EXPRESSLUNCH – SMOOTHIEBOWL

Vi har alla dagar då kylen gapar tom. Vi har alla dagar då det inte finns tid för att laga en ordentlig lunch. Vi har alla dagar då kroppen inte alls är sugen på varm mat till lunch. Eller hur? Dessa dagar är smoothiebowls mitt självklara to-go-to. Ta en titt i din frys och skafferiet och släng ner de frukter/bär/superfoods du har hemma – hips vips har du en superlunch redo att avnjutas.

Här får ni inspiration från min senaste smoothielunch som blev riktigt smarrig. Havregrynen gör att smoothies blir mer matig och mättande. Det blir en tjockare konsistens, men den blir också lätt lite grynig – vilket vissa inte gillar (jag gillart!). Om du inte vill ha den gryniga konsistensen så löser du det enkelt genom att mixa några minuter extra för att verkligen få en slät smoothie.

SMOOTHIEBOWL
50 g havregryn
40 g fruset äpple
60 g frusen banan
20 g frusen persika (nektarin eller mango funkar lika bra)
100 g mjölk av valfri sort
20 g vassleprotein vaniljsmak
1 msk jordnötssmör
en nypa salt

Gör såhär:
In med alla ingredienser i en blender – mixa – klart!

Toppingförslag
Banan, hallon, chokladgranola (högt rekommenderat) och kokoschips.

Annons

Lämna en kommentar