Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaSports Development TAFEVardag

DU VÄLJER FAKTISKT VAD DU SER

Är glaset halvtomt eller halvfullt? Denna fråga har du säkert fått många gånger. Vi har en tendens att se på saker med vårt egna perspektiv, som för vissa kan vara gynnsamt, men neddragande för andra.  Varför ser vissa en halvt uppäten kaka medan andra ser en halv kaka att avnjuta? Jag önskar att jag hade ett enkelt svar. 

Oavsett hur du ser på kakan i dagsläget så vill jag påminna dig om att du är kaptenen i ditt liv. Endast du själv kan styra dina handlingar. Det ligger i dina händer att ta av dig de negativa glasögonen och byta till de positiva. Låter det flummigt? Känner du dig träffad men osäker på hur du ska bära dig åt? Här får du några handfasta knep:

  1. Starta dagen positivt.  Tänk på något du är tacksam över just idag innan du lämnar sängen på morgonen
  2. Var uppmärksam. Skapa en medvetenhet kring dina egna tankar. Notera när du börjar tänka negativt och försök hitta något positivt i det du för tillfället ser ner på
  3. Le! Du kan faktiskt förändra din nuvarande sinnesstämning genom att dra på ett stort leende. Det är inte svårare än så

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons