Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
FrukostProteinbakverkReceptVardag

PROTEINPANNKAKOR MED JORDNÖTSÄPPLEN


Det är svårt att tröttna på pannkaksfrukostar. De går att variera så mycket, och så är det ju väldigt gott. Ofta blir det någon variant av choklad inblandat men denna gång kände jag för något annat. Jag ville ha smaken av äpple, jordnötter, vanilj och kanel. Resultatet blev proteinpannkakor med vaniljsmak tillsammans med kanelstekta äppelskivor i en härlig jordnötskräm.

PROTEINPANNKAKOR MED JORDNÖTSÄPPLEN
1 stor portion

Pannkakor
60 g havremjöl
1 skopa vassleprotein vanilj
1 tsk kokosmjöl
1 krm kanel
1/3 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 ägg
70 g mjölk
kokosolja att steka i

Jordnötsäpplen
1 litet äpple
1/2 tsk kanel
1 nypa salt
1/2 msk jordnötssmör (30g)
1/2 dl mjölk

Gör såhär
1. Rör ihop alla torra ingredienser till pannkakorna
2. Rör ner ägg och mjölk, vispa till en slät smet
3. Stek pannkakorna i kokosolja, ca 2 minuter på varje sida
4. Skär äpplet i skivor
5. Stek äppelskivorna i kanel och 1 tsk kokosolja på hög värme så att de får färg och mjuknar lite
6. Rör ihop mjölk, jordnötssmör och salt i ett glas
7. Sänk värmen på spisen och häll jordnötssåsen på äpplena, låt koka under omrörning tills såsen tjocknat
8. Servera pannkakorna med dina krämiga jordnötsäpplen och toppa gärna med hackade nötter och kokosflingor

2 kommentarer

  1. Kan du inte skriva lite om hur du bor i australien? Vad saker kostar och hur det är att leva där? 😀

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons