Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Sports Development TAFEVardag

Q/A – Livet i Australien

Jag fick en kommentar av Anna som jag tänkte besvara i detta inlägg. 

Kan du inte skriva lite om hur du bor i australien? Vad saker kostar och hur det är att leva?

Jag bor i ett hus som jag hyr tillsammans med tre andra australiensare. Jag kände dom inte när jag kom hit, utan hittade dom genom hemsidan Flatmates som är väldigt bra att använda om du söker boende eller personer att bo ihop med. Jag är väldigt nöjd med mitt boende, vi bor fint, 5 minuters promenad till stranden och dom jag bor med har blivit mina polare.

Angående priser är det relativt dyrt att leva och bo här. Min hyra anses vara billig med tanke på att jag bor i hus, men jag betalar runt 4000kr/månad för boende och då är inte internet, vatten och el inräknat. Matkostnaderna är ganska lika Sveriges, vissa grejer är billigare (kött till exempel), andra saker är dyrare (frukt och grönt).

Hur det är att leva i Australien beror helt på var i Australien du bor och vad du väljer att göra. Livsstilen på Sunshine Coast där jag bor är väldigt avslappnad och lugn. Jag har aldrig vart på ett ställe med så låg puls och stressnivå, vilket till en början var väldigt utmanande för mig som gillar att ha högt tempo. Det tog ett bra tag innan jag började anpassa mig men nu i efterhand är det väldigt skönt att kunna slappna av mer och släppa på krav och måsten. Fitness och hälsa är väldigt stort här och det kryllar av organisationer och föreningar inom allt från yoga till triathlon, personlig utveckling, löpning, calishtenics, med mera.

Jag skulle säga att Sunshine Coast är ett perfekt ställe att växa upp på (väldigt lugnt och tryggt). Det är perfekt att åka hit som utlandsstudent om du vill plugga och njuta av strandlivet och surf. Det är även ett utmärkt resmål för den som vill ha sol och bad, men också kunna äventyra (klättra berg, surfa, gå i regnskog, med mera). Sist men inte minst är folket här underbart. Hjälpsamma, vänliga och sociala. Det är norm att säga “morning” eller “Hi, how are you?” till någon man träffar ute på morgonpromenaden, oavsett om man känner personen eller inte. Det finns mycket omtanke hos australiensare, det blev väldigt tydligt då jag kom hit från Sverige då vi tenderar att vara med fokuserade på oss själva.

Hoppas att detta gav dig lite mer kött på benen ifall du funderar på att besöka Sunshine Coast. Det är helt klart en plats på jorden värd att upptäcka! 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons