Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Den tiden då familjen var här på besök var som en dans på rosa moln. Vi skapade minnen för livet och jag kunde verkligen leva i nuet och njuta av att få vara med dom som står mig närmast. Ord kan inte beskriva hur tacksam jag är för dom två veckorna vi hade tillsammans.

Men med sol kommer regn. Vi vinkade av varandra på flygplatsen. Dom skulle hem till Sverige, jag skulle hem till Sunshine Coast. Det hade jag vetat hela tiden så det kändes inte särskilt svårt att säga hejdå. Då. Sen kom dippen. När jag klev på flyget ensam och tänkte på övriga familjen som samlade skulle hem till Luleå kändes det plötsligt väldigt ensamt. Jag hade en tuff första vecka när jag var tillbaka i Mooloolaba och tillbaka till plugget. Sommarsverige är ju väldigt fint. Sommarstugan är ju väldigt mysig. Grillkvällar i skärgården är ju väldigt trevligt. Hemlängtan var ett faktum.

Här fick jag påminna mig själv om att vi måste vara nere i dalarna ibland för att uppleva topparna. Jag har flera gånger under första halvåret reflekterat över hur livet känns så fint, som om jag rider på en våg av lycka. Denna dipp var alltså nästintil väntad.

Vi har alla dagar, veckor, månader eller kanske år som känns tyngre än andra. Strategier för att ta sig igenom de tunga perioderna är därför något alla behöver. Här får ni tre knep jag finner användbara.

3 knep för att ta sig igenom dippar

  1.  Acceptera att livet inte alltid kan vara på topp. Stressa inte upp dig, det drar dig bara längre ner
  2. Skriv ner känslor och tankar. Skriv vad som gör dig nedstämd, på så sätt kan du enklare se vad du behöver göra för att ta dig upp. Skriv ner vad du önskar dig just nu och gör upp en plan för hur du ska nå dit
  3. Var öppen med hur du känner. Att ha människor runtomkring sig som vet hur en känner är ofta hjälpsamt. Vi behöver ventilera oss och visst är det skönt att ha en hjälpande hand när vi känner oss svaga

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons