Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
EfterätterFrukostProteinbakverkRecept

Citronpannkakor med hasselnötskräm


Det finns så mycket bra med detta recept. Först av allt är jag väldans glad över att jag kom på idén att slänga ner kakaonibs i pannkakssmeten. Genialt! Galet gott chokladcrunch slår ju det mesta. Utöver det så blev detta pannkaksrecept ett av mina bästa hittils. Jag skojar inte. Konsistensen är perfekt len och fluffig. Smaken av citron och vanilj är drömmig och hasselnötskrämen som tillbehör gör det hela klockrent.

Citronpannkakor med hasselnötskräm
40 g havermjöl
30 g mandelmjöl
1 msk kakaonibs
1 msk havrekli (kan uteslutas)
1 msk stevia
1/3 tsk bikarbonat
1/3 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 ägg
2 msk mjölk
skal och saft från 1/3 citron
1/2 tsk vaniljessens
kokosolja till stekning

Hasselnötskräm
2 msk Barebells hasselnötskräm
1 msk kakao
1 msk chiafrön
2 msk kasein chokladsmak
1 nypa salt
4-5 msk mjölk

Gör såhär
1. Börja med hasselnötskrämen: Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm med gräddliknande konsistens. Smaka av och ställ in i kylen och låt tjockna till medan du gör pannkakorna
2. Rör ihop alla torra ingredienser till pannkakssmeten i en bunke
3. Tillsätt ägg, mjölk, citron och vanilj och vispa till en slät smet
4.  Hetta upp en stekpanna med en tesked kokosolja på medelhög värme och stek gyllenbruna
5. Servera med hasselnötskräm, banan/bär och nötter. MUMS!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons