Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
FrukostLunch / MiddagProteinbakverkRecept

Äppelpaj till lunch? Javisst

Ibland kan en bli sugen på äppelpaj till lunch, och då är det äppelpaj som gäller. Det behöver dock inte vara sämre näringsinnehåll än klassisk lunchmat. Detta recept innehåller allt från fiber till bra fetter, protein, vitaminer och mineraler.

ÄPPELPAJ MED JORDNÖTSVISP 
1 portion

1 dl havregryn
2 msk jordnötsmjöl
1 skopa vassleprotein (jag använde cookies & cream)
1/3 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 krm kardemumma
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
4 msk mjölk
1 litet äpple

Jordnötsvisp
1 msk jordnötssmör
2 msk naturell kvarg
1/2 dl mjölk
5 steviadroppar vanilj (eller annan sötning)

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 220°C
2. Rör ihop alla torra ingredienser till pajen
3. Vispa ner ägg och mjölk, smaka av
4. Häll smeten i en enportionspajform
5. Skiva äpplet i tunna skivor och tryck ner i pajsmeten
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter
7. Vispa under tiden ihop ingredienserna till jordnötsvispen som du sedan toppar kalaset med

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar