Asiatisk kyckling med broccoli och chili
Igår gjorde jag ett storkok för att ha matlådor under veckan. Det blev en otroligt enkel men god asiatisk kycklingrätt. Arbetsinsatsen är minimal, alltihop sköter sig själv i ugnen. Smidigt! Du behöver;
850g färsk bröstkycklingfilé
2 gula lökar
1 broccolihuvud (250g)
Marinad:
1 msk sesamolja
0,5 dl mörk soja
3 msk rapsolja
2 msk kycklingfond
1/2 tsk malen ingefära
1 msk röd currypasta
1 msk chilisås
peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Hacka kycklingen i stora strimlor, skär löken i skivor och broccolini buketter
3. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en stor bunke
4. Blanda grönsaker och kyckling i marinaden och häll ut i en stor plåt med bakplåtspapper
5. Rosta i övre delen av ugnen i ca 20 minuter (tills kycklingen är genomstekt) Servera förslagsvis med ris och ärtor, en favorit hos mig
PS! Funkar perfekt att frysa in som matlådor