Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Lunch / MiddagRecept

DEN BÄSTA SPENATSÅSEN

Visst är det kul när helt otippade smakkombinationer visar sig vara magiskt goda? Detta recept har jag gjort många gånger i olika varianter. Det är en ganska otippad kombo med spenat, mynta, chili och kallrökt lax. Mumsigt är det iallafall. Denna gång blev det svart bönpasta som bas, kallrökt lax och valnötter som topping. Såsen går att variera mycket med olika grönsaker, ibland häller jag ner lite vitt vin och riven muskotnöt. Parmesan är även perfekt topping, men inget slår laxen.

SPENATSÅS MED ÄRTOR OCH MYNTA
300g fryst spenat
3 morötter
2 dl frysta ärtor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 dl valfri grädde (jag använde matlagningsgrädde)
1 dl mjölk
1/2 tsk torkad mynta
1 grönsaksbuljongtärning
chiliflakes och örtsalt

Gör såhär
1. Tina spenaten i mikron
2. Stek lök, vitlök och morot gyllenbrunt
3. Tillsätt spenat, buljong, kryddorna grädde och mjölk
4. Låt koka upp och puttra i ca 5 minuter
5. Servera med tillbehören
Voíla!

Annons

Lämna en kommentar