Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
EfterätterProteinbakverkRecept

Brownie och Blondie med jordnötssmör, banan och hallon

Ofta när jag ställer mig i köket för att skapa ett nytt recept vet jag precis vad det är jag vill baka, men vissa dagar står jag som ett frågetecken och har beslutsångest mellan flera olika idéer. Det är då man blir glad och inser att man inte måste välja antingen eller. Det går ju faktiskt att göra en blandning av båda. Idag bjuder jag alltså på ett recept där du får flera godbitar i samma kaka. Chokladbrownie och dessutom en blondie ovanpå med jordnötssmör, banan och hallon. Fyra av mina absoluta favoritsmaker.

BROWNIE OCH BLONDIE MED JORDNÖTSSMÖR, BANAN OCH HALLON

1 sats browniesmet från detta recept

Blondie
1 banan
1 dl bovete (blötlagt i minst 30 min samt avsköljt)
1 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl
1/2 dl havreprotein (kan uteslutas)
2 msk jordnötssmör
8 färska dadlar
0,75 dl mullbär (blötlagda i minst 30 min) – kan även bytas ut mot 5 extra dadlar
1 krm salt
1/4 tsk vaniljpulver
2 msk smält kokosolja
15 steviadroppar vanilj
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 msk mjölk
2 dl frysta hallon

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 170°C. Klä en ugnsfast form i mindre storlek med bakplåtspapper
2. Gör browniesmeten enligt recept men skippa hallonen. Bred ut smeten i formen. Ställ åt sidan
3. Gör blondiesmeten genom att mixa ihop alla ingredienser utom hallonen till en jämn, relativt tjock smet. Smaka av och rör försiktigt ner 1 dl hallon i smeten.
4. Bre ut blondiesmeten ovanpå brownien. Häll över resterande hallon och tryck ner i smeten lite lätt.
5. Grädda i mitten av ugnen, ca 35 minuter. Låt svalna innan du skär upp i rutor. Förvaras i kyl, går även bra att skära upp i rutor och frysa in.

Som alltid har ni rabatt på Proteinbolaget med min kod PBELSASLIFESTYLE. De säljer både de proteinpulver jag använder samt produkter från Barebells. 20% rabatt på allt från GAAM Nutrition och 15% på övrigt sortiment. Gäller endast vid första köpet.

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar