Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lunch / MiddagRecept

Kycklingpaj med grekiska smaker

Min upptäckt av pajskal gjort på kikärtor har resulterat i att jag insett hur bra och smidigt det är med paj. Perfekt matlådemat och smidigt att göra som mealprep. Det sköter sig själv i ugnen, går utmärkt att frysa in portionsbitar och kräver inte en massa tillbehör. En morot på sidan så är jag nöjd. Dessutom är den god att äta kall också.

I söndags gjorde jag en form kycklingpaj med smaker inspirerade från Grekland. Jag fastande totalt för kombinationen tomat, oliver och fetaost under min månad på Kreta. Den blev nästan för god, jag fick inte behålla mina matlådor. Familjen blev intresserade så fort de kom in i köket.

Kycklingpaj med grekiska smaker
6 portioner

Pajskal av kikärtor (recept här)

Fyllning
500g fryst kyckling (tinad)
2 röda lökar
3 vitlöksklyftor
8 soltorkade tomater (blötlagda i minst 30 min)
2 dl fryst spenat (tinad)
1 dl oliver

Stanning
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1 tsk tomatpuré
salt
peppar
70g fetaost

Gör såhär
1.  Sätt ugnen på 180°C. Skär kycklingen i små bitar, ca 2×2 cm
2. Hacka löken och pressa vitlöken
3. Stek kycklingen gyllenbrun i olja, lägg åt sidan och stek lök och vitlök glansig och mjuk
4. Hacka soltorkade tomater och oliver grovt
5. Rör ihop kyckling, lök, oliver och tomater i en stor bunke
6. I en separat bunke rör du ihop alla ingredienser till stanningen förutom fetaosten. Vispa ordentligt
7. Sätt kycklingblandningen i pajskalet och häll över sanningen, toppa med smulad fetaost
8. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När du skakar på formen ska den vara fast i konsistensen

3 kommentarer

    1. Hej Sanna!
      Jag har inte min mens just nu tyvärr men den har kommit en period tidigare. Det är mycket som spelar in med hormoner, kost, stress, osv. För att gå upp i vikt finns det enbart ett sätt: att ligga på ett energiöverskot, dvs. äta mer än du gör av med. För mig kom den stora vändningen då jag blev inlagd på sjukhus och fick följa ett kostschema strikt.

    2. Hej Sanna!
      Jag har inte min mens just nu tyvärr men den har kommit en period tidigare. Det är mycket som spelar in med hormoner, kost, stress, osv. För att gå upp i vikt finns det enbart ett sätt: att ligga på ett energiöverskott, dvs. äta mer än du gör av med. För mig kom den stora vändningen då jag blev inlagd på sjukhus och fick följa ett kostschema strikt.

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons