Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Lunch / MiddagRecept

Ny kycklingfavorit

Jag gillar middagsrecept som är simpla, snabba och smarriga. Dessutom ska måltiden vara fylld med bra energi. I köttväg är kyckling en favorit hos mig och denna vecka fick jag hemskickat en ny form av kycklingkött, nämligen “kyckling-steak”. Detta är stora kycklingfiléer från kycklingklubbor, fast alla ben är borttagna. Skinnet är kvar, vilket gör att man får en riktigt krispig yta och köttet blir otroligt mycket saftigare än vanliga bröstkycklingfiléer. Fetthalten är alltså lite högre, men för min del ser jag det som ett plus eftersom kycklingens fett är rikt på omega-6. Denna fettsyra är essentiell (vi behöver få i oss den via kosten) och har bland annat positiva egenskaper för hår, hud och naglar.

Krispig kyckling med vitlök och rostad brysselkål

800g kycklingsteak
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
400g brysselkål
1 msk dijonsenap
2 tsk timjan
valfritt: rivet skal och saft från 1/2 citron
svartpeppar
salt

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkålen i halvor och hacka löken grovt
2. Pressa vitlöken och rör ihop alla ingredienser, inklusive kryddor i en stor bunke
3. Bred ut alla ingredienser på en stor plåt, grädda i övre delen av ugnen i ca 25-35 minuter. Se till att kycklingen är genomstekt. Sätt ugnen på grill de sista minutrarna om du vill ha extra krispigt resultat. Toppa förslagsvis med oliver. Jag serverade detta med inlagd rödkål och ris

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar