Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaVardag

3 frågor för framgång

Jag har börjat reflektera allt mer över alla beslut vi tar. Vi fattar tusentals beslut varje dag, vissa är såklart viktigare än andra, men det jag vill skriva om idag är vad som lägger grunden för besluten vi tar. Det är skrämmande vanligt att vi tar beslut baserat på fördomar och normer. Idag vill jag slå ett slag för att du ska våga följa DIN vilja, DIN magkänsla. Skapa DIN optimala livssituation!

 

Låt inte fördomar och normer sätter stopp för dina drömmar. Det kan ta emot och kännas läskigt men låt inte det stoppa dig. Jag har tre frågeställningar som hjälper mig att fatta framgångsbeslut:
1. Vad är det värsta som kan hända?
2. Vad säger magkänslan? 
3. Varför ska jag inte ge det ett försök? 

Utifrån detta har jag lyckats utmana mig, ta beslut som gynnat mig och lett till att jag nått nya nivåer på många olika håll, framför allt inom personlig utveckling men även inom jobb och träning. Jag gillar konkreta exempel så här har ni ett sådant:

Jag är en rastlös person som älskar att upptäcka nya platser. Att börja läsa till läkare i 5,5 år kändes därför lite skrämmande. Bli fast i Göteborg så länge? Tanken att kombinera studierna med träningsresor kom snabbt till mig. Att få åka iväg till sol och värme 1-2 veckor per termin och instruera i svettiga träningspass vid stranden skulle ge mig så mycket energi till att kämpa på med rätt tuffa studier. Fördomarna kom direkt, både från mig själv och andra. “Man kan väl inte resa iväg mitt i terminen när man läser till läkare? Satsa på skolan!!”. Jag ställde mig mina 3 frågor. Svaret? Jag testar. Och det gjorde jag. Förra terminen provade jag att åka iväg och jobba en vecka i Grekland. Sen fick jag helt enkelt utvärdera efter nästa tenta och se om jag klarade mig eller inte. Jag klarade mig. Fördomarna sprack. Imorgon är det dags för nästa resa, en vecka i La Pared, Spanien. Peppad till tusen, jag ska hämta massa ny energi och ladda för en intensiv pluggperiod när jag kommer tillbaka innan sommarlovet kommer. Väldigt glad över att jag inte lär fördomarna stoppa mig.


Så när du tar beslut. Ställ dig de 3 frågorna. Var ärlig mot dig själv. Dina beslut tas enbart av dig. 

2 kommentarer

  1. Så inspirerande text och du är grym!
    Kan du inte skriva ett inlägg eller svara på denna kommentar angående hur man går tillväga för att ex anordna träningsresor, hur gjorde du? Så häftigt ?

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons