Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Lunch / MiddagRecept

Ny favorit: Hemgjorda Kycklingköttbullar!

Kycklingfärs har blivit en ny favorit hos mig. Jag använder det i allt möjligt: wokar, köttfärssås, biffar och nu senast köttbullar. Men det blev inte vilka köttbullar som helst. Dom blev faktiskt magiskt goda då jag kryddade med persilja och spiskummin och lät dom koka i en tomatsås med chili och aubergine. 

Jag hade en hemmadag igår så jag hade tid att låta såsen stå och puttra länge. Det gjorde underverk kan jag säga! Så smakrikt och så gott när auberginen blir alldeles mjuk och go.

Kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås  
4 portioner

Såsen
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½  röd chili
½  bunt färsk persilja
400g krossade tomater
2 buljongtärningar (grönsak)
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar

Köttbullarna
500g kycklingfärs

1 ägg
0,5 havremjöl
1 gul lök
½ chili
½ bunt persilja
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar

Gör såhär
1. Börja med såsen. Ju längre såsen får stå och puttra, desto bättre. Hacka lök och persilja,  finhacka chili och skär aubergine i kvartar
2. Stek alltihop med några matskedar olivolja och kryddorna. ca 5 minuter
3. Tillsätt övriga ingredienser och eventuellt lite vatten för att få mer sås. Låt detta stå och puttra i minst 10 minuter men gärna upp till en timme om du har tid
4. Under tiden gör du kycklingköttbullarna, hacka löken, persilja och chili fint. Pressa vitlöken
5. Rör ihop alla ingredienser och kryddor med kycklingfärsen och rulla till bollar
6. Stek köttbullarna i olja så att dom får färg, lägg sedan ner dom i tomatsåsen och låt koka så dom blir genomstekta, ca 10-15 minuter.

Redo att serveas med valfria tillbehör! Jag körde på ris, oliver och broccoli, några av mina favoriter.

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...