Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Här har vi en kaka med en saftighet utöver det vanliga. Vi har även en kaka med ett näringsinnehåll som slår det mesta. Dessutom ett vackert utseende och inte minst en smak som är… Underbar!

Hemligheten bakom receptet är en oväntad ingrediens som jag fick för mig att slänga ner i kakan för att jag råkade ha det i kylen. Rödbetor. Usch och blä tänker säkert många nu, det smakar ju jord! Jag vet att det finns delade åsikter om smaken, men personligen älskar jag dom! Och jag tror faktiskt att ni som inte gillar rödbetor i dess naturliga form kan älska denna kaka ändå. Denna kaka är älskvärd! En variant på morotskaka med en rolig twist.

RED CARROT CAKE

1 stor morot
2 rödbetor (okokta)
3 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl smält kokosolja

1 dl sötströ (eller valfri sötning)
1,5 dl vassleprotein (jag använde detta)
1,5 dl havremjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1 tsk färsk riven ingefära (torkad funkat också men ta mindre då)
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Frosting
150g cream cheese naturell
1 lime (skal + saft)
1 krm vaniljpulver
1 skopa kasein (jag använde detta)
1 dl sukrin melis (florsocker funkar också)
2 msk lättfil

Topping: 50g pistagenötter

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Riv morot och rödbeta, rör ihop tillsammans med alla blöta ingredienser (övre kolumnen)
3. Vispa ner alla övriga ingredienser. Rör om ordentligt och smaka av. Tillsätt mer sötning om du önskar
4. Häll smeten på en plåt(för mig täckte den ungefär hälften av en normalstor plåt). Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
5. Gör frostingen under tiden genom att röra ihop alla ingredienser. Det ska bli en tjock konsistens men låt den stå i kylen i ca 1 timmen medan kakan svalnar. Krämen tjocknar till sig ytterligare i kylen.
6. Bred på frostingen när kakan har svalnat. Toppa med hackade pistagenötter


Kom ihåg! Ni har alltid 10% rabatt på hela er beställning på Prozis när ni använder min kod ELSA

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons