Elsa Hassler
Hälsa & Fitness

Mitt liv går i hög fart just nu och därför måste även matlagningen gå fort. Jag kan erkänna att det ofta blir gröttallrikar med diverse tillbehör till middag för att spara på tiden (och för att det är gott?).

Här har jag dock ett bra snabbtips på en enkel men ack så god vegetarisk Pad Thai gjord på glasnudlar, grönsaker och ägg. PS! Visste ni att glasnudlar är gjorda på mungmönsmjöl och därför helt glutenfria?

SNABB PAD THAI
1 portion

40g okokta glasnudlar
Valfria grönsaker (ex. kål, lök, paprika, broccoli, blomkål)
1/3 tsk röd currypasta
1/2 msk fisksås
1 ägg
1/4 lime
1 msk japansk soja
jordnötter till topping
1 msk sesamolja till stekning

Gör såhär
1. Koka nudlarna enligt anvisning
2. Hacka grönsakerna och stek i sesamoljan tillsammans med currypasta och fisksås
3. Rör ner nudlarna och stek ägget i separat stekpanna
4. Rör ner lime och soja i nudelpannan
5. Servera med ägget på topp och glöm inte att sprinkla över nötter för härligt crunch

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar