COOKIE DOUGH PROTEIN BAR – 3 enkla steg!
När jag får hem proteinpulver i nya spännande smaker väcks ofta nya receptidéer. Denna gång klickades jag hem kanelbulleprotein från GAAM Nutrition, och av tidigare erfarenhet vet jag att kanelbulleprotein gör sig bra i kakdegsbakverk. Resultatet denna gång blev cookie dough proteinbars, gjorda i tre enkla steg. Mycket uppskattat att ha i väskan som snacks före/efter träningen.
TIPS! Med koden PBELSASLIFESTYLE får ni 20% på GAAM Nutrition och 10% på övriga sortimentet. (Kan ej kombineras med andra kampanjer och rabatter samt gäller endast en gång per kund.)
10st
1 stor mogen banan (gärna brunprickig)
3 msk jordnötssmör
3 msk kokosmjöl
1,5 dl vassleprotein (jag använde detta)
2,5 dl havregryn
1 dl frön/nötter (jag använde solroskärnor)
1 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1/4 tsk salt
10 torkade aprikoser, hackade
2 msk kokosolja, smält
Valfri dekoration, ex. chokladbitar eller nötter
Gör såhär
1. Mixa ihop avsköljda bönor, jordnötssmör och banan till en jämn smet
2. Rör ner alla övriga ingredienser till en tjock deg, smaka av
3. Rulla till bars och toppa gärna med något smaskigt crunch. Jag tog chokladdoppade kaffebönor. Choklad hör ju liksom till kakdeg 😉