Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
EfterätterFrukostProteinbakverkRaw foodRecept

BREAKFAST BOWL: Cookie Dough and Raspberry Fluff

I fitnessvärlden är havregrynsgröt med äggvita och proteinpulver en standardfrukost för många. Bra näringsinnehåll med fiberrika kolhydrater, snålt på fett och rikt på protein. Dietvänligt. Om man vill använda sig av dessa livsmedel men lyxa till det lite extra eller om man helt enkelt vill ha en galet gudomligt god måltid så kan jag rekommendera att göra detta till frukost, mellanmål, eller ja till och med till lunch. Det tog några minuter längre tid än standardgröten men jag lovar att det var värt varenda minut.

Cookie Dough and Raspberry Fluff

COOKIE DOUGH
1,5 dl havregryn
1 skopa kasein cookie dough
2 tsk kakao
1 msk jordnötssmör
1 nypa salt
1 dl naturell yoghurt eller kvarg
0,5 dl mjölk

FLUFF
1 äggvita
1 dl naturell kvarg
1 dl halvtinad hallon
1 nypa vaniljpulver
1 tsk sötströ eller annan sötning

Gör såhär
1. Häll ner alla ingredienser till cookie doughn i en bunke. Mixa slät med stavmixer, smaka av. Konsistensen ska vara rinnande men tjock (likt yoghurt)
2. Häll smeten i en skål och ställ in i frysen, låt stå i ca 3o minuter så att den stelnar till, detta är inget måste men jag tycker att det blir godast så
3. Gör under tiden fluffet genom att röra ihop alla ingredienser utom äggvitan i en bunke. I en separat ren bunke sätter du äggvitan och vispar med elvisp till ett hårt skum (likt maräng)
4. Vänd försiktigt ner äggskummet i hallonröran så att luftigheten finns kvar
5. Sätt fluffet ovanpå cookie doughn och toppa förslagsvis med färsk frukt, nötter och kokosSom alltid har ni rabatt på Proteinbolaget med min kod PBELSASLIFESTYLE.De säljer både de proteinpulver jag använder samt produkter från Barebells. 20% rabatt på allt från GAAM Nutrition och 15% på övrigt sortiment 

Annons

Lämna en kommentar