Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
ProteinbakverkRecept

Muffins: Mellanmålsfavorit!

I helgen har jag bakat muffins som passar alldeles utmärkt som mellanmål på språng! Packa ner i en burk i väskan och var redo när den klassiska energidippen kommer på skolan/jobbet. Jag ville få fram ett smarrigt recept som innehåller både protein, kolhydrater, bra fetter och fibrer. Dessutom försöker jag alltid smyga in någon form av frukt/grönsak för att höja näringsvärdet ytterligare.

Resultatet? Citronmuffins toppade med kanelstekta äpplen. MUMS!Citronmuffins toppade med kanelstekta äpplen
6 muffins:

85g mjölk
2 ägg
50g vassleprotein (jag använde detta med äppelpajsmak)
1/2 citron (skal + 1 msk saft)
1 äpple

100g havregryn (mixade till ett mjöl)
15g kokosmjöl
1 krm kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 krm salt

1 stort äpple (eller 2 små)
20g kokosolja
1-2 tsk kanel
20g sukrin gold (eller annan sötning, ex. honung)
35g jordnötssmör
salt efter eget tycke
10 mandlar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Riv äpplet och vispa ihop alla ingredienser i övre stycket
3. I separat bunke: rör ihop alla torra ingredienser (stycke 2)
4.  Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om ordentligt
5. Skiva ett äpple och stek gyllenbruna i kokosolja, kanel och sukrin gold. Rör ner jordnötssmör i stekpannan (tillsätt lite vätska om det blir torrt). Salta efter smak
6. Fyll 3/4 av muffinsformarna med muffinssmet. Stick ner  4-5 äppelskivor i varje muffin. Hacka mandlarna och sprinkla på toppen
7. Grädda i övre delen av ugnen i ca 20 minuter

Annons

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...