Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
ProteinbakverkRecept

Banana Bread with Chocolate Chip

Har ni sett att Willys ibland säljer “Svinnsmart”? Produkter med skönhetsfläckar eller kort datum kampanjas ut till nedsatt pris istället för att slängas, win-win!  Jag slog till på ett stort flak bruna bananer för 20kr, perfekt för att frysa ner och ha redo för smoothies! Men också perfekt för att göra grymt gott bananbröd. Bruna bananer är precis det man vill ha för att få ett fluffigt, saftigt och sött bananbröd.

Jag gillar att experimentera fram nya varianter av bananbröd och denna gång blev valet att addera choklad. Kombinationen choklad och banan är ju svårslagen. Med handen på hjärtat: Testa detta bananbröd!

BANANA BREAD WITH CHOCOLATE CHIP

2 stora bruna bananer
2 msk smält kokosolja
1,5 dl äggvita (eller 3 ägg)
0,5 dl mjölk
100g havremjöl
70g mandelmjöl
50g vassleprotein 
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
salt efter smak
50 g grovt hackade hasselnötter
100g grovt hackad mörk choklad

Gör såhär
1. Sätt ugnen å 180°C och klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
2. Mosa bananerna med en gaffel, rör ihop med ägg, mjölk och kokosolja.
3. Blanda alla övriga ingredienser i en separat bunke och rör sedan ner detta i banansmeten.
4. Rör om ordentligt och smaka av (men undvik att äta upp hela smeten)…
5. Häll smeten i formen, toppa med lite hasselnötter och choklad. Grädda i övre delen av ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna lite innan du skär upp skivor.

Obs! Glöm inte att använda min kod ELSA om ni vill köpa protein eller bakprodukter från Prozis

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons