Frukost Proteinbakverk Raw food Recept

COOKIE DOUGH PROTEINGLASS – Hemgjord utan glassmaskin

Glass i stora lass är mer än välkommet nu när sommaren smyger sig på i Australien. Perfekt för dagar som denna med gassade sol och extrem värme. Avsaknaden av Add Ice Creams cookie dough glass har växt sig större och större och eftersom det är aningen svårt att frakta glass från Sverige till Australien så tog jag tag i saken i egna händer och gjorde min egen variant på en proteinglass med chocolate chip cookie dough. Hör och häpna, resultatet blev faktiskt lika bra som Add Ice Creams variant, vilket betyder att det blev mycket smarrigt.

HEMGJORD PROTEINGLASS – CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH
1 portion

Glassen
1 fryst banan
1 skopa vassleprotein cookies & cream
1 nypa salt
1/4 tsk flavdrops vanilj
1 tsk citronsaft
1/2 dl mjölk
Chocolate Chip Cookie Dough
40g havregryn
15 g vassleprotein cookies & cream
1/2 tsk carobpulver
1 stor msk jordnötssmör
40 g dadlar
1 nypa salt
20 g grovhackad mörk choklad

Gör såhär
1. Mixa alla ingredienser till glassen i en blender så att den blir len och slät
2. Häll upp i en skål och ställ in i frysen i 30 minuter. Rör om efter halva tiden
3. Under tiden gör du din cookie dough:
4. Mixa alla ingredienser förutom chokladen till en tjock, klibbig deg
5. Rör ner den hackade chokladen
6. När glassen är klar smular du ner kakdegsbitar i glassen och njuter av en glass som passar lika bra till mellanmål som till lördagsmyset


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar



Translate »