Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
FrukostOkategorieratProteinbakverkRecept

PROTEIN BANANA BREAD WITH SWEET POTATOE

Cravings. Det kan vara så underbart men också så jobbigt. Hatkärlek, men allra mest kärlek när man väl får det man suktar efter.

Jag har längtat efter hemmagjort bananbröd otroligt länge efter att ha sett många roliga recept på olika bloggar. Nu äntligen fick jag tummen ur och gjorde en egen variant. En variant som var över förväntningarna.

Sötman från banan, sältan från jordnötssmör, kryddan från kanel, saftigheten från sötpotatispuré. Ja, ni hör ju. Det måste bli bra.

PROTEIN BANANA BREAD WITH SWEET POTATOE

1/2 laddning sötpotatis/dadelpuré

1 stor banan
1 msk jordnötssmör
2 ägg
2 msk kokosolja

2 skopor vassleprotein naturell/vaniljsmak (beroende på hur sött bröd du vill ha)
0,5 tsk salt
1 dl havremjöl
1,5 msk kokosmjöl
1 tsk kanel
1 krm bakpulver
0,5 dl hackad mandel
1 hel banan att stoppa i kakan

  1. Mixa alla ingredienser från övre listan till en jämn, fluffig smet.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat bunke
  3. Rör ner mjölbladningen i den blöta smeten, rör om ordentligt
  4. Häll smeten i en avlång form, insmord med olja eller iklädd bakplåtspapper
  5. Sätt i en hel banan i formen och tryck ner den försiktigt i smeten. Du behöver inte trycka ner bananen så att den täcks helt av smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i 160°C i ca 40 minuter. Prova med en potatissticka, stickan ska vara torr när den kommer upp ur kakan.
  7. Låt stå i kylen under natten innan du skär upp i skivor. Smakerna kommer fram bättre och du får en underbar saftighet.

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar