Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Vardag

3 KNEP FÖR ATT FÅ JOBBET

Under några veckor har jag varit på jobbjakt i Australien. Under mina första månader här var jag inte alls sugen på att jobba, istället njöt jag otroligt mycket av att vara tillbaka i studentlivet. Allt eftersom har det dock börjat klia i arbetsmyran i mig och därav gjorde jag en come back inom servitrisyrket, men denna gång på Prickly Pinata.

Tidigare har jag aldrig haft svårt att få jobb, jag har jobbat väldigt mycket i Sverige med många olika typer av sysselsättning. Här är konkurrensen större och för första gången har jag fått kämpa för att få ett jobb. Jag vet att många tycker att det är svårt att söka jobb och känner sig osäker på hur en ska bära sig åt för att få det där jobbet en drömmer om. Hemma i Luleå fick jag många gånger frågan “hur får du alla dina jobb?”, och svaret på frågan är komplext. Det finns många tips och trix. Här vill jag dela med mig av tre favoritknep jag använder mig av när jag söker jobb.

1. Envishet. Det är vanligt att bemötas av “tack-men-nej-tack” så fort en går in till arbetsplatsen och frågar om möjlighet till jobb. Standardsvaret är “vi är inte i behov av mer personal just nu”. Ge inte upp för det! Du kanske råkade komma in under fel tidpunkt eller träffa fel person. Gå tillbaka igen några veckor senare eller skicka ett mail och hör dig för. Det betyder inte att du är jobbig eller gnällig, det visar snarare att du är målmedveten och verkligen har ett intresse för att jobba med detta företag. Denna strategi har gett mig jobb som jag först blivit nekad till.

2. Originell. Var unik i ditt CV, gör något annorlunda som får dig att sticka ut. Det kan vara bilder som fångar uppmärksamhet, ett citat eller kanske en ovanligt snygg layout. Se till att ditt CV blir det papper arbetsgivaren stannar till vid när hen bläddrar igenom den tjocka bunten med jobbansökningar.

3. Återkoppla. Har du lämnat in ditt CV till jobbplatsen men inte fått någon respons? Då är det dags för dig att återkoppla. Ring in och be att få prata med personen som är personalansvarig. Fråga om hen fått din jobbansökan och om de är i behov av ny arbetskraft. I många fall kan ditt CV hamnat i skräpposten och kanske inte ens nått fram till rätt person. Att återkoppla kan vara avgörande för att få jobbet.

 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons