Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaVardag

ÄR JOBBET JOBBIGT?

Jag började jobba redan som 13åring och har sedan dess vart sysselsatt med många olika typer av jobb, ofta flera olika anställningar samtidigt och periodvis drivit mina egna företag på sidan av det. Detta innebär att jag hunnit testa på många olika yrken och arbetsgivare och fått erfarenhet av både bra och mindre bra arbetsplatser.

Har du någon gång reflekterat över hur mycket tid av ditt liv som kommer att spenderas på att jobba? För att få ett liten uppfattning kan vi tänka oss 35 timmar i veckan, 44 veckor om året, i 40 år. Detta blir 61 600 timmar(!!). 61 600, tänk hur otroligt mycket tid det är. Det är så mycket att det blir svårt att skapa sig en uppfattning, men du kan också tänka dig 2567 dygn av konstant jobb.

Det är en skrämmande tanke att många människor lever hela sitt liv med ett yrke som de inte trivs med. Det är många personer som vecka efter vecka matar på, räknar minuter till arbetsdagens slut och drabbas av söndagsångest inför kommande arbetsvecka.

Ditt liv är för viktigt för att slösas bort på tråkigheter. Ditt liv är värdefullt!

Känner du igen dig i arbetssituationen jag beskrev ovan? Då vill jag ge dig några tips på hur du kan få dina 61 600 arbetstimmar att bli uppskattad tid i ditt liv.

1. Våga förändra. Våga tänka om. Du måste inte jobba med ditt nuvarande yrke om du inte trivs, oavsett om du har gått en lång utbildning för en specifik titel. Tänk långsiktigt – hur många timmar i ditt framtida liv kommer du spendera på arbetsplatsen i jämförelse med hur lång utbildningen var?
2. Hjälp till och skapa en positiv atmosfär. Det kanske inte är jobbet i sig som är fel. Kanske är det stämningen på arbetsplatsen? Isåfall kan du skapa startpunkten som kan förändra jobbsituationen för både dig och kollegor. Detta är en otroligt viktig punkt.
3. Utforska dina känslor. Vad uppskattar du på jobbet? Vad gör dig stressad? Vad gör en bra dag till en bra dag? När du lär känna dig själv bättre kan du själv göra aktiva val för att maximera det positiva med ditt jobb och minimera det negativa. Det blir också lättare för dig att se om det är yrket i sig som är fel eller om det är atmosfären eller kanske din egen attityd.

Ditt liv och dina timmar ligger i dina händer. Ta vara på det!

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons