Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Mental hälsaVardag

Att leva sin dröm

Rubriken, klyschig men tänkvärd. Något jag reflekterar över varje dag. Något jag brottas med.

 

Under 2017 levde jag min dröm. Ett år i Australien där jag pluggade något som jag var innerligt intresserad av (träning/hälsa) samt ägnade min lediga tid åt att umgås med personer som fick mig att må bra, rolig träning och jobb som gav mig energi. Jag mådde extremt bra och utvecklades på ett väldigt positivt sätt. Jag tvekade inte en sekund på om det jag levde mitt liv som jag vill leva det. Allt kändes så rätt.

 

2018 har inte känts lika solklar. Förstå mig rätt, jag mår bra, men det finns många tankar som ifrågasätter min livsstil. Läkarprogrammet är ingen barnlek. Det är inte superskoj att ägna 8 timmar om dagen åt att fokusera på att nöta in namn på olika enzymer i kroppen, molekyler och anatomiska namn på ögats olika lager (för att nämna en bråkdel av allt vi lär oss). Det går otroligt mycket tid till detta plugg även om jag hinner med mycket annat som träningsinstruktör, PT och andra jobb/intressen. Livet rullar på alltså och det funkar ju. Men är detta att leva min dröm? Jämfört med Australien så är det nog inte det. Jag är inte lika genuint lycklig nu som då. Men detta kanske är en tidsperiod med fokus på investering i framtiden? Att ta sig igenom en utbildning  för att kunna leva sin dröm framtiden? Fast vad är ens min dröm? Att bli läkare är inget livsmål för mig, men att jobba med hälsa och att få människor att må bra vill jag göra mer av, fast kanske inte på sjukhus. Kanske är det då slöseri med tid att plugga extremt intensivt i 5,5 år? Jag kanske bara ska fokusera på att leva min dröm här och nu? Men vad exakt ska jag göra då? 

 

Många frågor som rullar i hjärnan dagligen. Inga korta enkla svar. Jag tycker att frågeställningen att leva sin dröm är väldigt intressant. Svaret är så olika för alla. Vissa av oss reflekterar mycket. Andra låter livet rulla på dag efter dag enligt rutin utan att ifrågasätta. Var står du i frågan? Lever du din dröm?

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons