.recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
ProteinbakverkReceptVardag

THREE LAYER PROTEINBAR

Långa dagar med skola och jobb kräver en del matplanering. Mitt humör och min energinivå sjunker snabbt om jag blir för hungrig. Små mål mellan frukost, lunch och middag är min nyckel till att orka med intensiva dagar.

Jag har i princip alltid hemgjorda proteinbars i frysen, redo att stoppa ner i väskan när jag ska iväg. Smidigt, näringsrikt och framför allt otroligt gott. Det sistnämnda kan jag verkligen betona extra mycket idag. Detta recept på en tre lagers proteinbar är nog mitt bästa barrecept hittills.
En fluffig botten med smak av vanilj och banan. Krämigt mellanlager av jordnötskola. Fylligt chokladtäcke med en hint av kokos
. Let’s face it, det är lika underbart som det låter.

10 bitar
Botten

1 banan
2 msk mjölk
3 tsk mandelmjöl
2 tsk havremjöl
1/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1,5 skopa vassleprotein vaniljsmak
1/2 tsk psylliumhusk
1 tsk smält kokosolja

Jordnötskola
2 msk jordnötssmör
8 dadlar
1 nypa salt
2 msk mjölk
1 tsk kokosmjöl
1/2 dl hackade jordnötter

Chokladtäcke
2 skopor vassleprotein choklad kokossmak
2 msk kokosmjöl
1 nypa salt
2 msk kakao
1 msk riven kokos
1 msk smält kokosolja
1 dl kokta bönor
1 tsk mjölk, ev. mer

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Börja med botten: Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål
3. Mixa banan och mjölk till en fluffig smet
4. Rör ner banansmeten och kokosoljan i mjölblandningen och blanda väl
5. Häll smeten i en långpanna, ca 20x10cm, grädda i ugnen ca 14 minuter, låt svalna helt
6. Gör jordnötskolan: Mixa ihop jordnötssmör, mjölk, kokosmjöl, dadlar och salt
7. Hacka jordnötterna grovt och rör ner i kolasmeten,  ställ in smeten i kylen så länge
8. Gör chokladtäcket: Mixa alla ingredienser till en tjock fast smet, tillsätt ev. mer mjölk om det behövs. Men du ska kunna ta i smeten med fingret utan att bli klibbig. Smaka av och tillsätt mer kakao/salt vid behov
9. Bred ut kolan på bottenlagret när den har svalnat. Fortsätt sedan med chokladtäcket. Skär upp i bitar och njut!

Annons
[adl-post-slider id='33828']

Lämna en kommentar