Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Priset har kommit nu, efter en höst med mycket hård träning med fokus på styrkelyft och en del crossfit. Priset är både positivt och negativt. Det roliga är att jag är starkare och större än jag någonsin varit. Det tråkiga är att min fot fick för mycket av det goda, ett ben i höger framfot har fått en spricka på grund av överbelastning. Läkningsprocessen innebär att foten måste avlastas helt. Kryckor och ingen träning som belastar foten är ordern från läkaren och man beräknar att det tar en månad för benet att läka.

Tävlingsplanerna

Min tunga träningsperiod hela denna höst har varit ägnad med målsättning att tävla i serietävling 1 i styrkelyft i början av 2019. Planen var att köra mycket volymträning av knäböj, marklyft och bänkpress under veckorna kring jul- och nyår då jag har mer tid till träning och massor av energi från all julmat. Denna plan går i kras nu, vilket såklart känns deppigt. Samtidigt tänker jag positivt,  jag kan fortfarande träna och röra på mig. Det finns så mycket värre sjukdomar och skador. Vad gäller tävlingen så håller jag fortfarande hoppet uppe. Om läkningen går som den ska så kanske jag trots allt är återställd innan tävlingen går av stapeln. Det finns inga garantier men jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att jag kan ställa upp. Det skulle innebära att jag har chans att kvala till SM, vilket har varit min målsättning.

10 dagar har nu gått sedan jag fick beskedet och under denna period har jag tränat ostrukturerat och känt av vad foten klarar av. Det är helt enkelt övningar som inte orsakar något tryck på foten. Med kreativitet så går det att träna alla de stora muskelgrupperna. Träningen blir såklart inte optimal inför tävlingen men jag vill göra det bästa av situationen och öka styrkan så gott jag kan under denna period. Under helgen har jag skrivit ihop ett träningsprogram för de kommande tre veckorna. Mer om det in nästa inlägg!

1 kommentar

  1. Väntar med spänning på nästa inlägg!! Jag har själv brutit foten och är på väg tillbaka. Plockade gipset igår. Längtar därför efter ditt nästa inlägg och lite träningsinspiration. Benböj och mark är svårast att ersätta.

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons