Elsa Hassler
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

När jag är på resande fot tycker jag att det är kul att testa på olika gym/träningscenter. Det ger mig ny motivation, inspiration och glädje till träningen. Under min resa till Stockholm tidigare i augusti fick jag möjlighet att träna fritt på en mängd olika gym och andra typer av träningscenter tack vare Fitness Collection som är ett gymmedlemsskap där man får tillgång till många olika träningscenter i samma abonnemang. Riktigt smart!

Under min resa tränade jag på fyra olika gym och nedan tänkte jag ge en kort recension om det olika ställena. Då vet ni vad ni har att vänta om ni funderar på att besöka något av dessa gym.

1. Gymmet Uppsala – Jag förstår hypen bakom detta gym. Det må vara litet men utbudet är desto större, och framför allt av hög kvalitet. Riktig lyftarutrustning från Eleiko, extremt härliga maskiner som verkligen ger grym kontakt, stort utomhusgym med både fria vikter och funktionella träningsredskap. Det blev svårt att avsluta träningspasset för det fanns så mycket roligt för den som gillar att slita och svettas.
Hit går du för senaste och bästa utrustningen, som en lekpark för fitnessnördar 2. Pro Gym – Ett riktigt old school källargym. Personligen gillade jag maskinerna mer på Gymmet Uppsala, jag fick inte lika bra flow i kroppen av dessa maskiner och lyftarutbudet var inte lika stort. Men helt klart ett gym värt att besöka, utrustningen är fortfarande av hög kvalitet och framför allt är det stämningen på detta gym som gör det hela så fint. Familjekänsla bland både personalen och medlemmarna, de var väldigt hjälpsamma och innerligt snälla.
Hit går du för Arnoldkänsla och mottot att hårt jobb ger resultat3. World Class Vasastan – De stora gymkedjorna är alltid mindre personliga men har andra fördelar, så som längre öppettider. Detta var första gången jag testade World Class och det var över förväntan. Det fanns hyfsad utrustning för styrkelyft (om än inte Eleiko), men framför allt fanns det bra ytor och redskap för funktionell träning vilket var perfekt för mig som planerat en WOD just den dagen. Tummen upp!
Hit går du om du vill träna i stan och ha ett brett utbud med lite av allt men inget i toppklass4. SATS Vällingby – Förväntningarna var rätt låga när jag kom dit så jag blev jag verkligen positivt överraskad när jag såg den stora “boxytan” för crossfitinspirerad träning med rep, assault bikes, squat racks, slam balls, kettle bells och mycket mer. I övrigt var det ett väldigt stort gym och med många bra maskiner, bland annat från Life Fitness som jag tycker gör bra grejer. Stor tumme upp! Här skulle jag gärna träna fler gånger.
Hit går du om du vill ha ett gym med mycket crossfitutrustning men också bra gympark 

Lämna en kommentar

instagram

Empty instagram token...
Annons
Annons